Lär dig mer om pjäsernas värde i Schack

Spelpjäsernas värde. Vad har schackpjäserna för inbördes värderingar mellan sig? Är en bonde mer värd än någon annan spelpjäs? Hur mycket är damen i schack värd? Hur bestämmer man vilket värde en schackpjäs har? Skiljer sig schackpjäsernas värde åt någon gång under spelets förlopp eller är poängen per spelpjäs likadan under hela partiet? Varierar poängen på pjäserna beroende på om det är ett kort spel eller ett långt parti som utspelar sig på spelplanen för Schack?

Schackpjäsernas värdering

Du har säkert tänkt på vilket värde olika Schackpjäser har, om du spelat schack någongång tidigare alltså. Det är bland det första man lär sig, vilka pjäser man kan offra och vilka som är så värdefulla att du till varje pris ska försöka behålla pjäsen i spel. Det går inte att sitta och slå upp pjäsvärderingen under spelets gång, utan du måste lära dig detta utantill och så pass bra att du inte ens behöver tänka på schackpjäserna individuella värderingar.


 


Hur du använder pjäsen påverkar poängen

Men det är inte bara själva värdet i sig som avgör, utan även hur du använder varje pjäs kan ge den extra värde. Att veta vilken strategi som passar vilka pjäser bäst kan ge alla spelpjäserna extra värde för en skicklig spelare. Att hästen kan hoppa över andra pjäser kan vara en otrolig fördel i vissa partier medan det nästan saknar verkligt värde under andra partier.

Att veta när en pjäs tappar i värde

Vet man att man går in i ett schackparti där hästarna blir mer och mer värdelösa, då gäller det att offra dessa spelpjäser på ett effektivt och smart sätt och samtidigt slå en eller flera av motståndarens mest värdefulla pjäser i samband med att man förlorar hästarna. Att kombinera spel med de båda tornen gör dom mer värdefulla tillsammans än var för sig (symbios). Det är många sådan här taktiska tips som man behöver lära in för att kunna bli en riktigt duktig schackspelare.

Här kan du läsa mer om vad varje pjäs har för värde och hur det förändras under spelet

En detaljerad genomgång av schackpjäsernas värde, styrkor, svagheter och bästa användningsområden

21 feb 2014

Spela Schack Gratis

www.schackspel.n.nu.

Schack-länkar:


SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg

Webbkatalog.se

Bostadsrätter
MyBuddys Länkkatalog
Lanksida.se
Addlink.se